(0)
Фінансова звітність за МСФЗ в M.E.Doc

Фінансова звітність за МСФЗ в M.E.Doc

13 Января 2020

Фінансова звітність за МСФЗ в M.E.Doc

У програмі M.E.Doc реалізовано новий модуль Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL), призначений для підприємств, які складають фінансову звітність за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ).

Модуль надає можливість формувати фінансову звітність за МСФЗ на основі таксономії у форматі іХBRL.

У оновленні надається попередня версія модуля, що містить базові функції зі створення звітності за МСФЗ та дозволить ознайомитися з особливостями формування звітності у форматі iXBRL.

Функціонал модуля буде вдосконалюватися та розширюватися у наступних оновленнях програми.

Модуль Фінансова звітність за МСФЗ (формат іХBRL) знаходиться у розділі Звітність (Рис.1).

Рис. 1

Модуль побудований у вигляді таблиці-реєстру, окремий рядок якої відображає коротку інформацію про кожен документ. Таблиця умовно поділена на дві частини:

  • перша містить інформацію про сформовані документи пакету у форматі xml;
  • друга – інформацію про сконвертований звіт у форматі iXBRL.

Для створення та конвертування фінансової звітності за МСФЗ у новому модулі спочатку необхідно створити пакет документів, наприклад, Загальна таксономія 210_310 (І0001001), пакет створюється у форматі xml та заповнюється суб’єктом господарювання.

Як і всі інші звітів, користувач має можливість перевірити створені звіті у програмі. Ця функція доступна, як суб’єкту господарювання, так і аудитору.

Звертаємо увагу! Створеним звітом можна обмінюватись як з аудитором, так і з актуарієм (для страхових компаній).

Звичайно, користувач має можливість експортувати створений звіт. При експорті зберігаються дані документа у форматі .html та підписи, накладені на документ в форматі .p7s, ці дані зберігаються у вигляді архіву.

Нагадаємо, що модуль містить базові функції зі створення звітності за МСФЗ, і надалі функціонал буде вдосконалюватися та розширюватися.

Вартість модуля «Фінансова звітність за МСФЗ (формат іХBRL)» – 9800 грн/рік.