(0)
З 27 лютого діють зміни до Положення про Вищу кваліфікаційну комісію нотаріату

З 27 лютого діють зміни до Положення про Вищу кваліфікаційну комісію нотаріату

28 Лютого 2024

З 27 лютого діють зміни до Положення про Вищу кваліфікаційну комісію нотаріату

27 лютого, набрала чинності урядова постанова від 23 лютого 2024 року № 187, якою внесено зміни до Положення про Вищу кваліфікаційну комісію нотаріату.

Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді, пояснив, що змінилося.

Документом переглянуто процедуру визначення голови та складу Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату. Зокрема, встановлено, що кандидатуру голови мають право обирати самі члени Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату та направляти Міністерству юстиції пропозицію про визначення відповідної особи головою.

Передбачено, що одна й та ж особа не може бути головою Комісії два строки поспіль, уточнено обов'язки, які виконують голова та секретар.

Постановою № 187 урегульовано питання визначення дати, часу, режиму проведення (особиста присутність у визначеному місці чи відеоконференція), місця проведення або способу підключення до відеоконференції.

Окреслено перелік питань, які не можуть бути предметом розгляду на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату у режимі відеоконференції. Згідно з документом не можуть проводитися у режимі відеоконференції засідання Комісії щодо:

  • розгляду подання територіальних органів Мін'юсту про допуск осіб, які мають намір скласти кваліфікаційний іспит на право на зайняття нотаріальною діяльністю, до його складення;

  • проведення кваліфікаційного іспиту на право на зайняття нотаріальною діяльністю;

  • розгляду подання Мін'юсту, територіальних органів Мін'юсту, Нотаріальної палати про анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю;

  • прийняття рішень про:

- допуск або відмову в допуску до складання кваліфікаційного іспиту;

- видачу або відмову у видачі Мін'юстом свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю;

- підтвердження (або непідтвердження) кваліфікації особою, яка складала кваліфікаційний іспит для підтвердження кваліфікації;

- проведення повторного електронного анонімного тестування;

- анулювання або відмову в анулюванні свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю.


Ще більше матеріалів та аналітики в системах ЛІГА:ЗАКОН

Отримати БЕЗКОШТОВНИЙ
доступ до ЛІГА:ЗАКОН