(0)
Мінсоцполітики скоригувало форму звіту з працевлаштування осіб із інвалідністю

Мінсоцполітики скоригувало форму звіту з працевлаштування осіб із інвалідністю

9 Лютого 2022

Мінсоцполітики скоригувало форму звіту з працевлаштування осіб із інвалідністю

Роботодавцям треба зважати, що із 1 лютого 2022 року діє наказ Мінсоцполітики від 13.10.2021 р. № 589, котрий змінив низку профільних наказів щодо працевлаштування осіб із інвалідністю. На це звернули увагу у Фонді соцзахисту інвалідів.

Саме із назвою Фонду пов'язані усі нормативні зміни. Мінсоцполітики привело у відповідність до законодавства тексти своїх наказів і слова "Фонд соціального захисту інвалідів" замінили на "Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю".

Зміна має суто технічний характер, але треба враховувати той факт, що нове словосполучення внесли і у форми бланків документів.

Зокрема, тепер саме словосполучення "Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю" вписане до форми звітності № 10-ПОІ (річна) "Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю", затвердженої наказом Мінсоцполітики від 27.08.2020 р. № 591.

Така ж зміна з'явилася у наказі Мінпраці "Про затвердження форм документів для реєстрації роботодавців у відділеннях Фонду соціального захисту інвалідів і виконання ними нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів" від 14.03.2007 р. № 98.

Зважайте, що роботодавці подають до відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю за своїм місцезнаходженням звітність за формою № 10-ПОІ (річна) за 2021 рік не пізніше ніж 1 березня 2022 року.

Наразі у Фонді не повідомили, на скільки прискіпливо будуть відслідковувати аби форма звітності містила саме формулювання "Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю". Проте усі, хто подає наразі цю звітність все ж краще подавати її на оновленому бланку.

Якщо у вас залишилися питання, потрібні роз’яснення, консультації експертів, в системаx ЛІГА:ЗАКОН ви отримаєте розгорнуті відповіді. Замовте безкоштовний тест-драйв.

Отримати доступ на 24 години