(0)
Оновлена форма податкової накладної буде застосовуватись із 16 лютого

Оновлена форма податкової накладної буде застосовуватись із 16 лютого

11 Лютого 2022

Оновлена форма податкової накладної буде застосовуватись із 16 лютого

Наказом Мінфіну від 17.01.2022 р. № 15 оновлено форму податкової накладної. Документ набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування. Запланований до публікації в Офіційному віснику України від 15.02.2022 р. № 13. Тож змінена форма податкової накладної та розрахунку коригування діятимуть із 16.02.2022 року.

Прийняття наказу обумовлено Законом № 1914, який передбачає, що при постачанні тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, для яких встановлені максимальні роздрібні ціни, при їх постачанні на митній території України, база оподаткування - максимальна роздрібна ціна таких товарів без урахування ПДВ.

Тож у формі податкової накладної тепер такі зміни:

1. Назву графи 7 Розділу Б викладено в такій редакції: "Ціна постачання одиниці товару/послуги або максимальна роздрібна ціна товарів без урахування податку на додану вартість".

2. У формі додатка 1 до податкової накладної назва графи 6 змінилася на "ціна одиниці товару/послуги або максимальна роздрібна ціна товарів без урахування податку на додану вартість".

Також у розрахунку коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної:

- назва графи 8 - "ціна постачання товарів/послуг або максимальна роздрібна ціна товарів";

- назва графи 9 - "ціна або максимальна роздрібна ціна (-) (+)".

Платники ПДВ у разі операцій з постачання товарів, базою оподаткування для яких встановлено максимальні роздрібні ціни, складають окремі податкові накладні та зазначають у другій частині порядкового номера такої податкової накладної код "6".

У разі складання податкової накладної на операції з постачання товарів, базою оподаткування для яких встановлено максимальні роздрібні ціни, у графі 7 зазначають максимальну роздрібну ціну товару без урахування ПДВ.

І хоча вказані зміни стосуються лише окремої групи платників податків, все ж оновлену форму використовуватимуть усі платники ПДВ.

Якщо у вас залишилися питання, потрібні роз’яснення, консультації експертів, в системаx ЛІГА:ЗАКОН ви отримаєте розгорнуті відповіді. Замовте безкоштовний тест-драйв.

Отримати доступ на 24 години