(0)
Підключення POS-термінала від ПриватБанку

Підключення POS-термінала від ПриватБанку

11 Січня 2022

Підключення POS-термінала від ПриватБанку

Для здійснення розрахунку банківською карткою з використанням POS-термінала ПриватБанку необхідно підключити POS-термінал до пристрою, на якому виконується фіскалізація чеків, та виконати необхідні налаштування:

1. Отримати емулятор (спеціальну програму для обміну даними з POS-терміналом) та зберегти локально на комп’ютері.
Файл емулятора доступний посиланням:
https://drive.google.com/drive/folders/1YT83tNdv0ISdBUONGiL4hEtsIdvrrAMR
Зверніть увагу, посилання надане технічними спеціалістами ПриватБанку, але не є посиланням на офіційний ресурс ПриватБанку. Розробник ПРРО СОТА Каса не несе відповідальності за можливі наслідки, що виникнуть у результаті завантаження даних за цим посиланням
У разі, якщо у вас виникають сумніви щодо використання загальнодоступних ресурсів, зверніться на гарячу лінію ПриватБанку та запросіть емулятор для використання POS-термінала у персональному порядку.

2. Отримати та завантажити у POS-термінал конфігураційний файл.
Зверніться до консультанта ПриватБанку із запитом на підготовку конфігураційного файлу для POS-термінала:
2.1. На зворотній стороні POS-термінала на наклейці знайдіть інформацію про IMEI, SN, MACAdr.
2.2. Повідомте консультанту підтримки свої дані (зазвичай необхідна інформація про IMEI) та варіант майбутнього підключення POS-термінала (через USB-кабель, чи через мережу).
2.3. Відповідно до наданої інформації про тип з’єднання з POS-терміналом та IMEI консультант підготує та надішле конфігураційний файл. Завантажте конфігураційний файл. Для цього переведіть POS-термінал у режим завантаження конфігураційного файлу та оберіть пункт Завантаження параметрів (для більш докладної інформації дивіться інструкцію до вашого POS-термінала).

3. Підключіть POS-термінал до пристрою (через USB-кабель) або до мережі. Переконайтеся, що на комп’ютері відкрито доступ для роботи з портом 3000 (для USB) або з портом 2000 (для LAN).

4. Виконайте запуск емулятора у ручному режимі.

5. В розділі Налаштування - Платіжні термінали налаштуйте підключення POS-термінала у СОТА Каса.
5.1. Натисніть кнопку Додати.
5.2. У відкритому вікні оберіть банк (ПриватБанк),
5.3. Вкажіть ідентифікатор мерчанта (унікальний набір символів, який ідентифікує продавця та видається банком-еквайром)
5.4. Оберіть список кас, які будуть працювати з даним POS-терміналом. Щоб обрати кілька кас, необхідно, затиснувши клавішу Ctrl, відмітити кілька кас.

client

5.5. Збережіть налаштування, натиснувши ОК

client 5.6. Для перевірки правильності введених даних натисніть на кнопку Перевірити з'єднання. Сервіс повідомить про успішне з'єднання або помилку.
client


Якщо POS-термінал підключено та збережені налаштування для обраної каси, то при виборі Оплата карткою або Комбінованій оплаті оплата карткою при фіскалізації буде автоматично виконуватися через підключений POS-термінал ПриватБанку.

Після перезавантаження комп'ютера необхідно обов'язково забезпечити запуск емулятора для роботи POS-термінала.