(0)
Мінфін вже пропонує змінити єдину звітність з ПДФО та ЄСВ

Мінфін вже пропонує змінити єдину звітність з ПДФО та ЄСВ

12 Квітня 2021

Мінфін вже пропонує змінити єдину звітність з ПДФО та ЄСВ

Міністерство фінансів оприлюднило проект наказу "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 13 січня 2015 року № 4". Ним пропонується забезпечити відображення інформації у Податковому розрахунку за формою № 4ДФ про нараховані (виплачені) у звітному податковому періоді доходи у вигляді бюджетних грантів та інформації про факт використання бюджетного гранту за цільовим призначенням.

Для цього Мінфін хоче внести зміни до:

  • додатка 4 ДФ до форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (виклавши його у новій редакції);

  • Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску.

При цьому заплановано, що податковий розрахунок за формою, затвердженою цим наказом, перший раз подається за ІІ квартал 2021 року.

Метою прийняття проекту є приведення Наказу № 4 у відповідність із прийнятими змінами до ПКУ, внесеними Законом № 962.

Варто нагадати, що Законом № 962 доповнено перелік доходів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб. До нього потрапили:

- дохід у вигляді бюджетного гранту;

- сплачена закладом культури вартість товарів та послуг, що пов'язані з участю такого платника податку у створенні та показі (проведенні) культурних, у тому числі гастрольних, заходів, якщо це передбачено умовами договору з такими платниками податку.


  Детальніше в системі ЛІГА:ЗАКОН!

Безкоштовно отримати доступ до усіх матеріалів:

Отримати доступ на 24 години