(0)
Здійснюємо капітальний ремонт орендованого приміщення: як оподатковувати

Здійснюємо капітальний ремонт орендованого приміщення: як оподатковувати

14 Квітня 2018

Здійснюємо капітальний ремонт орендованого приміщення: як оподатковувати

Пропонуємо Вашій увазі матеріал електронного аналітичного щоденника «БУХГАЛТЕР & ЗАКОН». Видання входить в системи ЛІГА:ЗАКОН. З питань використання видань «БУХГАЛТЕР & ЗАКОН» та «ЮРИСТ & ЗАКОН» чи їх підключення звертайтесь за тел.: (044) 501-3-700.




Відповідно до умов договору оренди орендар, який є резидентом - платником ПДВ, орендує нежитлове приміщення у нерезидента України, за власний рахунок здійснює капітальний ремонт такого приміщення та зараховує вартість ремонту в рахунок погашення орендних платежів. 

.
Закони, пов’язані з цією статтею, детальні консультації, коментарі податкових органів – все це Ви знайдете в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Закажите бесплатную презентацию

Щодо оподаткування податком на прибуток

Доходи нерезидента із джерелом їх походження з України у вигляді орендної плати підлягають оподаткуванню відповідно до положень п. 141.4 ПКУ, незалежно від способу виплати такого доходу, у тому числі шляхом зарахування у рахунок витрат на капітальний ремонт і податку на землю.

При цьому податок з доходів нерезидента у вигляді орендної плати сплачується під час зарахування зустрічної однорідної вимоги.

До того ж, під час укладання договорів з нерезидентами не дозволяється включення до них податкових застережень, згідно з якими підприємства, що виплачують доходи, беруть на себе зобов'язання щодо сплати податків на доходи нерезидентів (пп. 141.4.9 ПКУ).

Щодо оподаткування ПДВ

Якщо особою - резидентом здійснюються операції з придбання у нерезидента послуг, місцем постачання яких визначено митну територію України, зокрема послуг із оренди нежитлового приміщення, то у такої особи як отримувача вказаних послуг виникає обов'язок щодо нарахування і сплати ПДВ до бюджету за такою операцією та відображення такої операції у податковій звітності з ПДВ у загальновстановленому порядку.

Операція платника ПДВ з постачання послуги з капітального ремонту орендованого у нерезидента нежитлового приміщення, вартість якого зараховується в рахунок погашення орендних платежів, яка надається орендодавцю - нерезиденту орендарем є об'єктом оподаткуванням ПДВ, оскільки місце постачання такої послуги відповідно до пп. 186.2.2 ПКУ визначається на митній території України, та підлягає оподаткуванню ПДВ у загальновстановленому порядку за ставкою 20%.

При цьому податкові зобов'язання у орендаря за такою операцією виникають на дату настання першої події відповідно до п. 187.1 ПКУ.

Платникам податків забороняється формування показників податкової звітності, митних декларацій на підставі даних, не підтверджених документами, що визначені п. 44.1 ПКУ.

ІПК ДФСУ від 05.04.2018 р. № 1436/6/99-99-15-03-02-15/ІПК 





Законодавство, пов’язане з цією статтею,
консультації та коментарі податкових органів –
все це Ви знайдете в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Система ЛІГА:ЗАКОН беЗКОШТОВНА презентацІя