(0)
Уряд скасовує письмові попередження про планові перевірки — Мінекономіки

Уряд скасовує письмові попередження про планові перевірки — Мінекономіки

2 Серпня 2021

Уряд скасовує письмові попередження про планові перевірки — Мінекономіки

На останньому засіданні уряд схвалив низку законопроектів, покликаних перезавантажити систему перевірок бізнесу. Зокрема, йдеться про реалізацію законопроекту "Про основні засади державного нагляду (контролю)".

Як повідомляє Мінекономіки, даним законопроектом скасовано обов'язок органу контролю письмово повідомляти суб'єкта господарювання про планову перевірку. Замість цього органи контролю зобов'яжуть оприлюднювати плани перевірок на поточний плановий рік на власних офіційних сайтах, а також в Інтегрованій автоматизованій системі державного нагляду (контролю). Більше того, в Інтегрованій системі буде розміщуватися план комплексних заходів контролю.

Таким чином суб'єкти господарювання вже у грудні поточного року зможуть бачити всі заплановані відносно себе перевірки на весь наступний рік та не залежати в частині обізнаності про майбутні планові перевірки від результатів роботи пошти, запевняють в Мінекономіки.

Крім того, в межах удосконалення роботи Інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю) планується впровадження функціоналу автоматичного сповіщення суб'єктів господарювання про планові перевірки через електронний кабінет.


  Детальніше в системі ЛІГА:ЗАКОН!

Безкоштовно отримати доступ до усіх матеріалів:

Отримати доступ на 24 години