(0)
У 2021 році заповнення платіжок на сплату податків зміниться — ДПС розробила нормативку для єдиного рахунку

У 2021 році заповнення платіжок на сплату податків зміниться — ДПС розробила нормативку для єдиного рахунку

23 Жовтня 2020

У 2021 році заповнення платіжок на сплату податків зміниться — ДПС розробила нормативку для єдиного рахунку

ДПС оприлюднила проєкт наказу Міністерства фінансів України "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 24 липня 2015 року № 666". Йдеться про зміни в заповненні розрахункового документа внаслідок запровадження, починаючи з 01 січня 2021 року, нової системи сплати податків, зборів, платежів на бюджетні рахунки та/або єдиного внеску на небюджетні рахунки з використанням єдиного рахунку паралельно з діючою системою оперативного обліку та сплати платежів.

Для зарахування коштів на єдиний рахунок платникам, що виявлять бажання сплачувати податки, збори, платежі та єдиний внесок через єдиний рахунок, постане потреба зазначення у розрахунковому документі інформації. А саме - реквізитів одержувачів коштів, сум коштів для відповідних одержувачів коштів, дати та номера податкового повідомлення-рішення; призначення відповідного платежу та його одержувача або взагалі без зазначення одержувача коштів.

З метою забезпечення заповнення реквізиту "Призначення платежу" розрахункового документа для функціонування системи сплати податків, зборів, платежів та єдиного внеску через єдиний рахунок Порядок доповнено новим розділом. Зміни, які викладені в новому розділі, дозволять платнику оформити сплату:

- за одним видом платежу одним документом на переказ коштів із зазначенням конкретного одержувача коштів;

- за декількома видами платежів одним документом на переказ коштів із зазначенням за кожним видом платежу конкретного одержувача коштів;

- однією сумою без зазначення одержувача коштів.

Разом з тим платник, який вкаже одночасно декілька одержувачів коштів, буде мати можливість спрямувати належну суму коштів кожному такому одержувачу із загальної суми, зазначеної у документі на переказ коштів.

Також платнику буде надана можливість керувати своїми платежами в частині спрямування коштів в рахунок сплати грошових зобов'язань, визначених:

- на підставі податкових повідомлень-рішень шляхом заповнення в реквізиті "Призначення платежу" розрахункових документів інформації про дату та номер відповідного податкового повідомлення-рішення;

- на підставі податкових декларацій (розрахунків) шляхом заповнення в реквізиті "Призначення платежу" розрахункових документів інформації про призначення відповідного платежу та його одержувача.


Детальніше в системі ЛІГА:ЗАКОН!

Отримати віддалений доступ до усіх матеріалів безкоштовно

Отримати доступ на 24 години