(0)
ФОПів звільнили від ведення книги обліку доходів, але не на довго

ФОПів звільнили від ведення книги обліку доходів, але не на довго

2 Квітня 2020

ФОПів звільнили від ведення книги обліку доходів, але не на довго

Це наслідок обмеження роботи закладів торгівлі, де таку книгу можна придбати

Фізичні особи-підприємці можуть вести облік доходів і витрат без використання книги обліку доходів, якщо ведення книги повинно було розпочатися після встановлення карантину. Відповідні зміни до Постанови №211 схвалив Кабінет Міністрів України під час засідання у середу, 1 квітня, повідомляє Урядовий портал.

На період карантину, з 12 березня та до 24 квітня, був встановлений ряд обмежувальних заходів, один з яких - заборона роботи закладів торгівлі, в тому числі, що здійснюють продаж книг обліку доходів.

Через неможливість придбання книги та ведення в ній обліку доходів і витрат, уряд ухвалив рішення тимчасово припинити їх використання на період карантину.

Водночас Мінцифри вказало, що ФОП мають внести дані про всі доходи та витрати, отримані та здійснені ними протягом карантину. Заповнену книгу обліку доходів потрібно подати до контролюючих органів протягом 3 місяців з дня прийняття рішення про скасування карантину. На жаль, до появи повного тексту змін не зрозуміло, як саме це має відбуватися.

Детальніше в системі ЛІГА:ЗАКОН!

Отримати віддалений доступ до усіх матеріалів безкоштовно

Отримати доступ на 72 години