(0)
Як вести бізнес, уникаючи неблагонадійних партнерів

Як вести бізнес, уникаючи неблагонадійних партнерів

24 Жовтня 2019

Як вести бізнес, уникаючи неблагонадійних партнерів

Замовити БЕЗКОШТОВНИЙ доступ на 72 години

Довіряйте, але перевіряйте!

Якщо за часів Шодерло де Лакло дізнатися про небезпечні зв'язки можна було тільки з листів, то в епоху big data, коли всі дані відкриті, залишається тільки вибрати правильний інструмент для дослідження партнерів.

У сучасному світі все щомиті змінюється й в таких умовах доводиться робити бізнес, укладати контракти і вибирати надійних партнерів.

Але навіть нестабільним світом володіє той, хто володіє інформацією. Підкреслюємо - достовірною та актуальною інформацією. Питання - як її отримати? На ринку України існує кілька сервісів аналізу бізнес-партнерів, з яких і можна зробити вибір.

Всі сервіси використовують відкриті дані державних реєстрів: перш за все ЄДРПОУ, а також реєстрів платників єдиного податку, неприбуткових установ і організацій, отримувачів бюджетної дотації, платників акцизного податку з реалізації пального.

Але, наприклад, сервіс CONTR AGENT пов'язаний з іншими спеціальними ресурсами і акумулює інформацію з Єдиного державного реєстру судових рішень, що дозволяє відстежувати дії вашого бізнес-партнера в судовій системі. Ще один важливий момент - це участь у держзакупівлях. CONTR AGENT надає і цю інформацію.

Розділ «Досьє» в сервісі Contr Agent

 

Одним з найважливіших факторів вибору партнера є зв'язки. Інструмент з аналогічною назвою дозволяє відстежити існуючі зв'язки у діючих контрагентів або дізнатися історію потенційного бізнес-партнера.

Вибравши цікаву для вас компанію в інтерактивному полі, ви побачите статус підприємства і зв'язки засновників і бенефіціарів, керівників, підписантів, філій, правонаступників, а також адреси і телефони (передбачено подальше проставлення зв'язку з цими даними і людьми вже наступних компаній, пов'язаних безпосередньо з ними).

Відзначимо, що CONTR AGENT здатний розрізняти людей навіть з однаковим прізвищем, ім'ям та по батькові. Відкриті джерела вам покажуть, що умовний директор приватного підприємства Іванов Іван Іванович - керівник маленької компанії в Миколаївській області і тільки. На противагу, подібні CONTR AGENT, сервіси відображають відношення ще до неймовірного безлічі підприємств.

Розділ «Зв’язки» в сервісі Contr Agent

 

Компанії мають засновників, підписантів, бенефіціарів, які часто володіють не одним бізнесом, пов'язані з низкою інших підприємств. Всі дані залишають слід, по якому вас веде CONTR AGENT. При виході на компанію, відносно якої можуть виникнути питання, варто просто відкрити її досьє: повна інформація про засновників, бенефіціарів та керівників, статутному капіталі, і, що важливо, про накладені санкції є актуальною. Для зручності користувачів окремо виділені основні ризик-фактори: банкрутство, можлива відсутність статусу юрособи, чорний список АМКУ, перевірки і так далі (всього - 19 факторів).

І хоча «Зв'язки» не відображують вже внесені зміни, - виняток бенефіціарів та інших важливих пов'язаних осіб можна побачити в історії або оновлюючи сторінку (останнє важливо застосувати в режимі реального часу - і ви побачите, як інформація актуалізується в реєстрах). Ще раз відзначимо, що всі зміни відображені в історії.

Розділ «Історія» в сервісі Contr Agent

Отриману схему можна експортувати в світлину. Так буде простіше переконати партнера не вступати в небезпечні партнерські зв'язки.

Ще одна перевага CONTR AGENT: найповніша інформація про фізосіб-підприємців. Зокрема, CONTR AGENT надає правдиву інформацію про перевірки ФОП, водночас подібні сервіси відкривають або неточну інформацію, або дані відсутній.

Аналітична платформа акумулює всі дані про перевірки, зокрема результати та штрафні санкції. Крім того, діяльність фізичних осіб-підприємців аналізується за 12 факторами ризику. Ці дані інтегровані в сервіс і автоматично оновлюються онлайн, в той час як у інших або немає актуальної інформації, або вона надана ​​частково, що змушує користувача продовжити пошук на інших сайтах.

Крім того, аналітичні сервіси не відстежують історію змін величини податкового боргу ФОП. Що стосується CONTR AGENT, то він знає, як ситуація змінювалася щомісячно.

Розділ «Податковий борг» в сервісі Contr Agent

Ми живемо в дивовижний час, який відкриває безмежні можливості тим, хто це усвідомлює і вміє використовувати. Інформація про все і всіх - всюди, а виокремити потрібну вам допоможуть спеціальні аналітичні агрегатори, вибір яких - за вами.

 

Замовити БЕЗКОШТОВНИЙ доступ на 72 години