(0)
Президент підписав Закон про реформу ЖКГ

Президент підписав Закон про реформу ЖКГ

30 Квітня 2021

Президент підписав Закон про реформу ЖКГ

Президент України підписав Закон про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг (законопроект № 2458), який було прийнято 3 грудня 2020 року. Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради.

Закон має врегулювати питання перехідного періоду, що виникають у зв'язку із введенням в дію Закону про житлово-комунальні послуги та необхідністю прийняття співвласниками усіх багатоквартирних будинків (незалежно від обраної ними форми управління багатоквартирним будинком) рішень про моделі організації договірних відносин з виконавцями комунальних послуг (крім послуг з постачання та розподілу електричної енергії та природного газу).

Зокрема, у разі якщо співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали з виконавцем комунальної послуги відповідний договір, з ними укладається індивідуальний договір про надання комунальної послуги, що є публічним договором приєднання.

Крім того, Закон передбачає, що у багатоквартирних будинках, у яких станом на 1 січня 2021 року не створено ОСББ, співвласниками не прийнято рішення про форму управління багатоквартирним будинком та не оголошено конкурс з призначення управителя багатоквартирного будинку, виконавчий орган місцевої ради зобов'язаний оголосити і провести такий конкурс до 1 травня 2021 року.


  Детальніше в системі ЛІГА:ЗАКОН!

Безкоштовно отримати доступ до усіх матеріалів:

Отримати доступ на 24 години