(0)
Доробки функціоналу ПРРО Cashalot

Доробки функціоналу ПРРО Cashalot

9 Квітня 2021

Доробки функціоналу ПРРО Cashalot

Ознайомимо Вас із останніми доробками, які доступні у черговому оновленні ПРРО Cashalot (01.00.016).

Основні доробки у роботі з касою такі:


Використання POS-термінала 

1.     Реалізовано можливість оплати платіжною банківською карткою через POS-термінал ПриватБанку. 

Налагодження підключення POS-терміналу здійснюється в розділі "Налаштування" - "Додаткове обладнання" - "POS-термінал" (рис. 1). 

При оплаті чека карткою або комбінованої оплатою перевіряються налаштування терміналу, на термінал передається сума, після успішної транзакції чек отримує статус оплати, інформація про оплату передається на друк і чек автоматично відправляється на реєстрацію на шлюзі ФСКО. Більш детально про механізм підключення та налаштування можна дізнатися у Довідці програми.


Рис. 1.

2.       Виконана підтримка повернення чека за умови оплати карткою через POS-термінал. 

При виконанні повернення чека через POS-термінал формується заявка на повернення коштів.

3.       Реалізована функція ручного підтвердження факту оплати через POS-термінал.

Це можна зробити за допомогою кнопки "Підтвердити оплату", за умови неуспішної транзакції через POS-термінал або його збою. Для підтвердження оплати заповнюються поля даних останньої транзакції POS-терміналу: номер чека транзакції, RRN, сума, номер карти, ID терміналу і назва платіжної системи. Дані можна ввести вручну або отримати з терміналу, натиснувши кнопку "Запит останньої транзакції" або "Запит чека за номером транзакції".

4.       У друкованій формі чека на продаж/повернення, сплаченого за допомогою POS-терміналу, додано блок Відображення реквізитів по виконаній транзакції.

 

Розширено функцію сторнування

Додано можливість сторнування документів типу "Службове внесення" та "Службова видача".


Друк чеків без проблем

Реалізовано можливість перегляду та налаштування кордонів печатної форми чеків для принтерів. До розділу Додаткове обладнання - Принтери додано Налаштування відображення, яка доступна при натисканні на модель принтера в переліку (рис. 2 та 2.1).


Рис. 2


Рис. 2.1.


Контроль сум оплати при поверненні товарів

Реалізовано контролі за типом оплати при поверненні товару: готівкою, через POS-термінал або платіжною карткою без підключеного терміналу.


Нова ставка ПДВ

Довідник ставок ПДВ доповнено новим значенням – 14% (рис. 3). У картці номенклатури на вкладці «Ставка податку» атрибут «ПДВ» заповнюється автоматично ставкою  ПДВ 14% за умови, що у полі  «Код УКТ ЗЕД» обрано один із наступних кодів: 0102, 0103, 010410, 0401, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1201, 120400, 1205, 120600, 1207, 121291. 


Рис. 3.

Збереження даних Періодичного звіту

Реалізовано можливість експорту Періодичного звіту у файли формату .pdf та .xlsx (рис. 4).


Рис. 4.


Також були виправлені наступні недоліки:

  • виправлено збільшення кількості товарів при скануванні штрих-коду одного і того ж товару;
  • налаштовано відображення цін товару, що встановлені для всіх ГО та тільки для окремих ГО;

У довіднику «Номенклатура» відображатиметься ціна, встановлена для всіх ГО. Якщо така ціна відсутня, відображатиметься ціна певної ГО, що була введена останньою.

  • відкориговано відображення готівки у касі при почерговій роботі з ПРРО кількох користувачів у кількох екземплярах програми;
  • налаштовано реєстрацію закриття зміни у режимі офлайн;
  • при перегляді детальної інформації про Z-звіт у розділі Історія операцій, налаштовано відображення параметрів Готівка і Картка;
  • відкориговано закриття офлайн-сесії сертифікатом печатки після використання сертифіката касира при попередньому вході у програму.