(0)
Реєструємо ПРРО та ЕП/КЕП касирів через Кабінет Cashalot

Реєструємо ПРРО та ЕП/КЕП касирів через Кабінет Cashalot

11 Січня 2022

Реєструємо ПРРО та ЕП/КЕП касирів через Кабінет Cashalot

Подаємо заяву № 1-ПРРО на реєстрацію

До початку роботи з ПРРО Cashalot його необхідно зареєструвати на сервері ДПС. Для цього слід подати заяву № 1-ПРРО з позначкою «Реєстрація».

Оберіть СГ, для якого необхідно зареєструвати заяву на новий ПРРО. Нагадаємо, що ПРРО повинен бути закріплений за господарською одиницею, тобто на момент подання заяви за ф. № 1-ПРРО господарська одиниця має перебувати на обліку ДПС. 

У розділі Документи Кабінету Сashalot оберіть Новий документ, а зі списку, що випадає – Заяву на реєстрацію ПРРО (рис. 1).

client

Рис. 1

У формі заяви, що відкриється, обов’язково зазначте позначку «Реєстрація» (рис. 2).

client

Рис. 2

Заповніть графи, підсвічені жовтим кольором. Зверніть увагу! Дані у графі “адреса розміщення ГО” форми № 1-ПРРО повинні повністю співпадати із зазначеною адресою об’єкта оподаткування у формі № 20-ОПП. Якщо вони не співпадають повністю, при спробі реєстрації форми № 1-ПРРО ДПС надішле квитанцію про наявність помилки.

Оберіть підписанта, зробіть перевірку заповненого документа та передайте його на підпис (рис. 3).

client

Рис. 3

Підписаний документ відправте до ДПС і дочекайтесь позитивної квитанції. Якщо реєстрація пройшла успішно, Ви отримаєте унікальний фіскальний номер ПРРО, присвоєний фіскальним сервером ДПС. Датою реєстрації ПРРО буде дата формування фіскального номера ПРРО. Дані про ПРРО будуть внесені до реєстру ПРРО.

Як зареєструвати касирів для роботи на ПРРО?

Реєстрація касирів для роботи у ПРРО здійснюється за подання Інформації про ЕП/КЕП для ПРРО (Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа).

У розділі Документи Кабінету Сashalot оберіть Новий документ, а зі списку, що випадає – Інформація про ЕП/КЕП для ПРРО (рис. 4).

client

Рис. 4

У вікні, що відкриється,  оберіть шлях до папки з сертифікатами осіб, для яких необхідно відправити інформацію щодо ЕП/КЕП для ПРРО, у списку зазначте  потрібні і натисніть Підтвердити (рис. 5).

client

Рис. 5

У Повідомленні таблиця буде заповнена автоматично даними із обраного сертифікату. Обов’язково перевірте графу Тип підпису, оскільки автоматично вона заповнюється значенням “Касир”  (за необхідності, можна вибрати інші значення - “Старший касир”, “Припинення роботи”) (рис. 6).

client

Рис. 6

Введіть інформацію в незаповнені графи (виконавець, контактний номер телефону тощо), перевірте і підпишіть документ ЕП/КЕП керівника та печатки (за наявності), натиснувши Передати на підпис.

Відправте Повідомлення до ДПС та дочекайтесь отримання двох позитивних квитанцій (рис. 7).

client

Рис. 7

Вітаємо, сертифікат Вашого касира зареєстрований для роботи у ПРРО!