(0)
Як роботодавцю отримати довідку для бронювання працівників

Як роботодавцю отримати довідку для бронювання працівників

25 Вересня 2023

Як роботодавцю отримати довідку для бронювання працівників

Перш за все нагадаємо, що 01.01.2023 р. набрала чинності постанова Кабміну № 76 від 27.01.2023 р., що затвердила Порядок та критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, тобто у воєнний час.

Згідно з п. 2 вищезгаданого Порядку особливо значущими для держави вважаються підприємства, у яких:

- загальна сума сплачених податкових зобов'язань до бюджетів (крім митних платежів) і сума сплаченого ЄСВ, протягом звітного податкового року перевищує еквівалент 1,5 млн. євро, визначений за середньозваженим офіційним курсом НБУ за той самий період і підтверджується довідкою контролюючого органу, в якому на обліку перебуває підприємство (пп. 1 п. 2 Порядку);

- відсутня заборгованість із ЄСВ. Що підтверджується: довідкою ДПС про відсутність заборгованості з платежів, або витягом з інформаційної системи органів ДПС щодо статусу розрахунків платника з бюджетом та цільовими фондами. Відповідно до пп. 5 п.2 Порядку, такий витяг має бути засвідченим керівником підприємства.

Щоб отримати інформацію про загальну суму сплачених податків, зборів і платежів (крім митних) до державного і місцевих бюджетів та щодо суми сплаченого ЄСВ протягом звітного податкового року, а також про відсутність заборгованості із сплати ЄСВ, підприємству потрібно звернутися в письмовій довільній формі до податкової за основним місцем обліку.

Звертаємо увагу на те, що територіальні органи ДПС, керуючись пп.1 і 5 п. 2 Порядку, надають таку інформацію без зволікань:

- за платником в цілому по Україні;

- за період з 01.01.2022 р. по 31.12.2022 р.

Джерело: повідомлення Головного управління ДПС у Запорізькій області.


Ще більше матеріалів та аналітики в системах ЛІГА:ЗАКОН

Отримати БЕЗКОШТОВНИЙ
доступ до ЛІГА:ЗАКОН