(0)
Застосування штрафів за роботу без РРО з 1 жовтня: у ДПС нагадали про новації законодавства

Застосування штрафів за роботу без РРО з 1 жовтня: у ДПС нагадали про новації законодавства

28 Вересня 2023

Застосування штрафів за роботу без РРО з 1 жовтня: у ДПС нагадали про новації законодавства

ДПС інформує, що у зв'язку із прийняттям Закону № 3219-ІХ відновлено відповідальність за порушення порядку здійснення розрахунків за товари (послуги).

Водночас, цим же Законом № 3219 низку суб'єктів господарювання звільнено від відповідальності за порушення вимог Закону № 265, що вчинені ними у період з 1 січня 2022 року до 1 жовтня 2023 року.

(Крім відповідальності за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів, здійснення діяльності з купівлі/продажу іноземної валюти, діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор).

Починаючи з 1 жовтня 2023 року суб'єкти господарювання не нестимуть відповідальності за порушення вимог Закону № 265, вчинені ними при продажу товарів, наданні послуг на:

Ще більше матеріалів та аналітики в системах ЛІГА:ЗАКОН

Отримати БЕЗКОШТОВНИЙ
доступ до ЛІГА:ЗАКОН

  • тимчасово окупованих російською федерацією територіях України, - по дату завершення тимчасової окупації відповідних територій;

  • територіях активних бойових дій, - по дату завершення бойових дій на відповідних територіях;

  • територіях можливих бойових дій, - по дату припинення можливості бойових дій на відповідних територіях.

(Крім відповідальності за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів).

Також зменшено розміри штрафних (фінансових) санкцій для фізичних осіб-підприємців, які є платниками єдиного податку, із 100 - 150 % до 25 - 50 % вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг), відповідно.

(Крім тих які зареєстровані платниками податку на додану вартість,  здійснюють діяльність з продажу підакцизних товарів, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння).

ДПС звертає увагу всіх платників податків, що добровільне виконання вимог законодавства у сферу торгівлі вбереже суб'єктів господарювання від додаткових витрат у вигляді штрафних (фінансових) санкцій.

Детальніше про ПРРО

У ДПС наголошують, що при організації та здійсненні контрольно-перевірочних заходів, перевіряють лише тих суб'єктів господарювання, у діяльності яких існують ризики порушення податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Разом з цим, ДПС акцентує увагу, що виконання вимог законодавства, напряму чи опосередковано пов'язаного із поповненням державного бюджету, особливо під час воєнної агресії російської федерації проти України, є обов'язком кожного громадянина нашої держави.


Ще більше матеріалів та аналітики в системах ЛІГА:ЗАКОН

Отримати БЕЗКОШТОВНИЙ
доступ до ЛІГА:ЗАКОН