(0)
Страхування замість пожежної перевірки: Закон чинний із 29 жовтня

Страхування замість пожежної перевірки: Закон чинний із 29 жовтня

1 Листопада 2022

Страхування замість пожежної перевірки: Закон чинний із 29 жовтня

28.10.2022 року опубліковано Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перших кроків дерегуляції бізнесу шляхом страхування цивільної відповідальності» від 06.10.2022 р. № 2655-IX. Тож він запрацює із 29.10.2022 року.

По-перше, ним запроваджується аудит пожежної та техногенної безпеки як аналіз стану діяльності суб'єкта господарювання або іншої юридичної особи, що проводиться за його заявою, з метою виявлення, запобігання та усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки. Проведення аудиту пожежної та техногенної безпеки не потягне за собою застосування санкцій та/або інших заходів реагування.

По-друге, цей Закон передбачає, що за наявності у суб'єкта господарювання із середнім та/або незначним ступенями ризику (крім підприємств, установ, організацій державної та комунальної форм власності, а також суб'єктів господарювання, у користуванні яких є об'єкти підвищеної небезпеки, включаючи пожежовибухонебезпечні об'єкти та об'єкти, господарська діяльність на яких може призвести до аварій екологічного чи санітарно-епідеміологічного характеру) чинного договору страхування відповідальності за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам внаслідок надзвичайних ситуацій, небезпечних подій, у тому числі пожеж та аварій на території та/або об'єктах нерухомості, планова перевірка такого суб'єкта не здійснюється упродовж дії такого договору, але не більше:

Ще більше матеріалів та аналітики в системах ЛІГА:ЗАКОН

Отримати БЕЗКОШТОВНИЙ
доступ до ЛІГА:ЗАКОН

- 6 років поспіль - щодо суб'єктів господарювання із середнім ступенем ризику;

- 10 років поспіль - щодо суб'єктів господарювання з незначним ступенем ризику.

Страховик та суб'єкт господарювання із середнім та/або незначним ступенями ризику подаватимуть інформацію про укладення договору страхування відповідальності, що містить реквізити та строк дії такого договору, відомості про страховика та страхувальника, а також страхові суми, до ДСНС, упродовж 10 робочих днів з дня його укладення.