(0)
Як скоротити витрати на інфраструктуру на 60% і підвищити продуктивність компанії – фармацевтична компанія «Дарниця»

Як скоротити витрати на інфраструктуру на 60% і підвищити продуктивність компанії – фармацевтична компанія «Дарниця»

30 Липня 2020

Як скоротити витрати на інфраструктуру на 60% і підвищити продуктивність компанії – фармацевтична компанія «Дарниця»

16 липня голова ради директорів «Darnitsa Group» Дмитро Шимків поділився результатами міграції своєї ERP-системи в хмару Microsoft Azure. На своїй Facebook-сторінці він розповів:

«В минулому році ми провели міграцію ERP-системи «Дарниці» в хмару Microsoft Azure і завдяки цьому сьогодні, в умовах new reality, ми можемо працювати більш ефективно і надійно. Це цінний досвід, яким ми спільно з Microsoft ділимося зараз, коли це особливо потрібно бізнесу».

Для «Дарниці» все почалося із впровадження Microsoft Office 365 та її освоєння співробітниками. Це дозволило користувачам звикнути до нових технологій і працювати ефективніше – у будь-який час, у будь-якому місці і з будь-якого пристрою отримувати доступ до робочих інструментів.

Поступово співробітники перейшли на Microsoft Planner (для управління проектами), Microsoft Teams і OneDrive (для захищеної спільної роботи в хмарі та обміну робочими файлами в режимі реального часу).

У 2019 «Дарниця» перенесла свою локальну систему SAP на хмарну платформу Microsoft Azure. За словами Андрія Романенко, IT-директора компанії:

«Гнучкість, надійність і економічна ефективність, а також простота реалізації стали тими факторами, які привели нас в Azure. Хмара дозволила нам знайти більш стійкий, ефективний і прибутковий спосіб ведення бізнесу. В результаті ми скоротили наші витрати на зберігання баз даних на 60%. Ми також підтвердили загальне підвищення продуктивності IT-системи на 30%».

Курс «Дарниці» на діджіталізацію дозволив компанії досягти прискорення найважливіших процесів – розробки і виробництва. Це допомогло швидко зреагувати на карантин і змінити виробничі плани, щоб в першу чергу забезпечити населення найбільш необхідними препаратами. Інвестиції в діджітал також дозволили IT-інфраструктурі компанії витримати навантаження дистанційної роботи – третина персоналу в активну фазу карантину ефективно працювала у віддаленому режимі, а це понад 300 співробітників.

«Щоб залишатися конкурентоспроможними і актуальним, важливо продовжувати наполягати на цифровій трансформації. Ми хочемо бути гнучкими, щоб виходити на нові ринки і швидко реагувати на зміни», – каже Андрій Романенко.

Міграція «Дарниці» у хмару – це перший в Україні успішний кейс перенесення у хмару компанії такого великого масштабу. В результаті фармацевтична компанія не лише скоротила витрати на зберігання баз даних на 60%, але й увійшла в ТОП-25 інноваційних компаній України.
 

Проконсультуватися з питання переходу в хмару
ви можете з нашими фахівцями

Звертайтесь: (044) 581-59-00


Джерело: офіційна сторінка Microsoft.