(0)
Які саме зміни відбулись у строках подання фінзвітності?

Які саме зміни відбулись у строках подання фінзвітності?

5 Жовтня 2021

Які саме зміни відбулись у строках подання фінзвітності?

Нагадаємо, Кабмін постановою від 22.09.2021 року № 998 вніс зміни до Порядку подання фінансової звітності. 

Про те, які зміни відбулись і як тепер будемо звітувати, розберемось у нашому матеріалі.
Для зручного сприйняття наведемо зміни у таблиці:

фінансова звітність, МСФЗ, Медок фінансова звітність, МСФЗ, Медок

Що стосується особливостей подання звітів, зазначених у постанові КМУ - тут відмітимо:

  • у 2021 році проміжна фінансова звітність, крім консолідованої, подається підприємствами органам, зазначеним у пункті 2 Порядку (крім органів Казначейства), не пізніше 25 числа місяця, що настає за звітним кварталом;
  • підприємства, які подають фінансову звітність в єдиному електронному форматі до центру збору фінансової звітності, подають річну фінансову звітність (у т. ч. консолідовану) за 2020 рік, проміжну фінзвітність за 2021 рік (I квартал, І півріччя, 9 місяців), складені на основі таксономії за МСФЗ, в електронному форматі до 31 грудня 2021 року.

Постанова набирає чинності з дня її опублікування, крім абз. 3, 4, 6 п. 2 Порядку подання фінансової звітності, в частині подання проміжної фінансової звітності не пізніше 30 числа місяця, що настає за звітним кварталом, які набирають чинності з 1 січня 2022 року.

Нагадаємо користувачам M.E.Doc, що в програмі реалізовано модуль Фінансова звітність за МСФЗ (формат XBRL). Даний модуль призначений для підприємств, які складають фінансову звітність за міжнародними стандартами. Крім того, модуль надає можливість формувати фінансову звітність за МСФЗ на основі таксономії разом із звітом аудитора в єдиному електронному форматі.