(0)
Мораторій на планові перевірки підприємств та ФОПів із 10 грудня не діє

Мораторій на планові перевірки підприємств та ФОПів із 10 грудня не діє

11 Грудня 2020

Мораторій на планові перевірки підприємств та ФОПів із 10 грудня не діє

За масовою ейфорією, викликаною появою Закону № 1071, який передбачає соціальну підтримку працівників та суб'єктів господарювання на період карантину, мало поміченим залишилося скасування запровадженого навесні мораторія на планові перевірки. Річ у тім, що Прикінцевими положеннями Закону № 1071 було скасовано відповідну норму Закону № 530. Вона передбачала, що на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

Таким чином із 10 грудня 2020 року представники органів держнагляду вправі відповідно до Закону № 877 проводити планові перевірки суб'єктів господарювання. Звісно ж, якщо ті внесено до річних планів перевірок відповідних органів.

Зверніть увагу, що скасування мораторію планових перевірок у сфері держнагляду не стосується мораторію на окремі види перевірок податкових органів. А все тому, що останній передбачений нормою п. 52-2 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ, який наразі ще не змінено.

    Детальніше в системі ЛІГА:ЗАКОН!

Безкоштовно отримати доступ до усіх матеріалів:

Отримати доступ на 24 години