(0)
Проект № 3275 - чого очікувати?

Проект № 3275 - чого очікувати?

1 Квітня 2020

Проект № 3275 - чого очікувати?

Більше перевірок, менше звільнення від сплати податків – і це ще далеко не все, що може викликати непередбачувані наслідки

Як відомо, 30 березня парламент проголосував за законопроект №3275, який вносить зміни до 47 інших законів та покликаний забезпечити додаткові соціальні та економічні гарантії під час та після карантину. От тільки законопроект № 3275 цілком може виявитися для вітчизняного бізнесу, та й для пересічних громадян загалом, конем троянським. Перелічимо головні спірні моменти.


По-першедозволили фактичні перевірки в частині порушення вимог законодавства стосовно:

- обліку, ліцензування, виробництва, зберігання та транспортування пального, спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів;

- цільового використання пального та спирту етилового платниками податків;

- обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівномірами-лічильниками;

- здійснення функцій, визначених законодавством у сфері виробництва і обігу спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, пального з підстав визначених пп. 80.2.2, 80.2.3 та 80.2.5 ПКУ.


По-другезменшили на місяць період звільнення від сплати: 

- плати за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки, що перебувають у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб, та використовуються ними в господарській діяльності;

- податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за об'єкти нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб.


По-третєзаконопроект не передбачає звільнення від адміністративної відповідальності за порушення термінів сплати податку на нерухомість та плати за землю за квітень місяць. 

По-четверте, на період встановленого КМУ карантину скасовано взагалі будь-яку орендну плату, зокрема - і за майно приватної форми власності. Більше того, і за те орендоване майно, яким орендар користується протягом карантина! 

По-п'яте, суттєво збільшили адміністративні штрафи за порушення порядку формування, встановлення та застосування цін і тарифів.


Детальніше в системі ЛІГА:ЗАКОН!

Отримати віддалений доступ до усіх матеріалів безкоштовно

Отримати доступ на 72 години