(0)
Знято мораторій на документальні перевірки за двома підставами — деталі від ДПС

Знято мораторій на документальні перевірки за двома підставами — деталі від ДПС

28 Серпня 2020

Знято мораторій на документальні перевірки за двома підставами — деталі від ДПС

В ГУ ДПС у м. Києві нагадали, що із 08.08.2020 р. діє частина норм Закону України від 14.07.2020 р. № 786-IX, якими знятий мораторій на документальні позапланові перевірки. Йдеться про дві підстави:

- розпочата процедура реорганізації юрособи (крім перетворення), припинення юрособи або підприємницької діяльності ФОП, закриття постійного представництва чи відокремленого підрозділу юрособи, в т. ч. іноземної компанії, організації, порушено провадження у справі про визнання банкрутом платника податків, подана заява про зняття з обліку платника податків (пп. 78.1.7 ПКУ);

- надійшло звернення платника податків (п. 78.2 ПКУ).

Податківці відмічають, що чинними нормативними актами не встановлено обов'язку стосовно завчасного повідомлення платника податків про проведення документальної позапланової перевірки на підставі пп. 78.1.7 ПКУ.

Проблемним залишається питанням невстановлення платників податків та їх посадових осіб за податковою адресою, у зв'язку з припиненням своєї діяльності, що в свою чергу призводить до неможливості здійснення необхідних заходів щодо зняття з обліку таких платників податків.

ГУ ДПС у м. Києві закликає платників зазначати актуальні відомості щодо контактних даних і щодо доцільності проведення документальних позапланових невиїзних перевірок у приміщенні ГУ ДПС у м. Києві, з урахуванням особливостей, визначених ст. 79 ПКУ.


Детальніше в системі ЛІГА:ЗАКОН!

Отримати віддалений доступ до усіх матеріалів безкоштовно

Отримати доступ на 24 години