(0)
У ДПС відповіли, які доходи єдинників не оподатковуються згідно із Законом № 962

У ДПС відповіли, які доходи єдинників не оподатковуються згідно із Законом № 962

26 Січня 2021

У ДПС відповіли, які доходи єдинників не оподатковуються згідно із Законом № 962

У ДПС відповіли, які доходи платників єдиного податку звільняються від оподаткування згідно із Законом № 962.

Передбачено, що доходи у вигляді бюджетних грантів не включаються до доходів платників єдиного податку фізичних осіб - підприємців першої, другої та третьої груп.

У свою чергу, суми коштів та вартість майна, отримані у вигляді бюджетного гранту, не включаються і до складу доходів юридичних осіб платників єдиного податку третьої групи за умови цільового використання такого гранту.

У разі нецільового використання наданого бюджетного гранту платник податку, який є юридичною особою, зобов'язаний збільшити податкові зобов'язання за наслідками податкового періоду, на який припадає таке порушення, на суму єдиного податку у подвійному розмірі ставок, визначених пунктом 293.3 статті 293 ПК. Тобто податок з сум, використаних не за цільовим призначенням, доведеться сплатити за ставками 6 % чи 10 % (залежно від того, чи зареєстрований платник єдиного податку платником ПДВ).

Нагадуємо, бюджетний грант - це цільова допомога у вигляді коштів або майна, що надаються на безоплатній і безповоротній основі за рахунок коштів державного та/або місцевих бюджетів, міжнародної технічної допомог и для реалізації проекту або програми у сферах культури, туризму та у секторі креативних індустрій, спорту та інших гуманітарних сферах у порядку, встановленому законом. Таке визначення додане у новий підпункт 14.1.277 (прим. 1) пункту 14.1 статті 14 Кодексу Законом № 962.

Доходи у вигляді бюджетних грантів не включаються до доходів платників єдиного податку фізичних осіб - підприємців першої, другої та третьої груп.

 Детальніше в системі ЛІГА:ЗАКОН!

Безкоштовно отримати доступ до усіх матеріалів:

Отримати доступ на 24 години