(0)
Дайджест цікавого функціоналу від M.E.Doc

Дайджест цікавого функціоналу від M.E.Doc

6 Лютого 2023

Дайджест цікавого функціоналу від M.E.Doc

Шановні клієнти!

Протягом січня були внесені такі зміни у функціоналі M.E.Doc:

Звітність

Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL)

  • Додано нові форми звітності відповідно до нової таксономії UA XBRL МСФЗ 2021 (затверджено 06.12.2022 р.) для пакета Загальна таксономія 210_310 модуля Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL). Також додано новий пакет форм: B0001003 Ярлик - Таксономія для банків 2021. 
  • Відкориговано перенесення даних з порівняльного періоду попереднього року для форм пакета звітності I0001003. Функція доступна на вкладці Наступні дії - Виконати додаткову програму обробки.

Об’єднана звітність ПДФО та ЄСВ

Оновлено контролі та доопрацьовано механізм заповнення «Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску» (J0500108, F0500108) на основі даних «Додатка 1» (J0510108, F0510108).

 Адміністрування

Параметри системи - Експорт документів

Розширено можливість налаштування експорту документів. Назву розділу Експорт в PDF змінено на Експорт документів.

У розділі реалізовано можливість налаштовувати формат експорту документів: PDF та/або XML (у форматі для подачі в контролюючий орган). Зверніть увагу, виконується експорт лише тих звітів, для яких отримано позитивну Квитанцію №2.

 Управління користувачами

Реалізовано можливість налаштування доступу до документів інших користувачів у модулі програми Реєстр звітів. У Картці користувача додано опцію Закрити доступ до документів інших користувачів. Якщо опцію встановлено, у Реєстрі звітів відображатимуться лише ті документи, які були створені або імпортовані авторизованим користувачем (поточний користувач є автором документа). Якщо опцію не встановлено, користувач має можливість переглядати та редагувати документи, що створені іншими користувачами.

 Первинні документи

Налаштовано відображення записів Реєстру електронних документів та Реєстру податкових документів при використанні фільтра на панелі інструментів за значенням колонки Сума, незалежно від введеного роздільника цілої та дробової частини «.» або «,».

 Реєстр податкових документів

Налаштовано виконання перевірки значення поля Код ознаки под. номера, зазначеного в Податковій накладній та/або Розрахунку коригування з даними, вказаними у ЄДК та Картці контрагента.

Докладніше про всі доробки та оновлення програми M.E.Doc, які відбулись протягом січня 2023 р., читайте у релізах оновлень.