(0)
Нова корисна функція у розділі Облік акцизного податку

Нова корисна функція у розділі Облік акцизного податку

28 Жовтня 2020

Нова корисна функція у розділі Облік акцизного податку

У розділі Облік акцизного податку програми М.E.Doc з'явилася нова корисна функція - опрацювання Повідомлення про внесення чергового платежу за ліцензію (з оновлення 11.02.022).

До відома наших користувачів! ДПС здійснює автоматизовану розсилку повідомлень про сплив терміну чергового платежу за ліцензію, призупинення дії ліцензії або анулювання ліцензії на певний вид діяльності.

Повідомлення про внесення чергового платежу за ліцензію (ідентифікатор J/F1405901) формується ДПС та направляється адресату за 30, 20, 10 та 5 днів до настання строку оплати за ліцензію.

У програмі М.E.Doc здійснити перегляд та опрацювання документів щодо ліцензії, а також щодо отриманих Повідомлень від ДПС зручно з сервісом Ліцензійна справа (Рис. 1).



Рис 1.

Отримані Повідомлення доступні у розділах Облік акцизного податку – Реєстр ліцензій (пальне) та/або Реєстр ліцензій (спирт, алкоголь, тютюн) відповідно до типу ліцензії, щодо якої отримано Повідомлення.

За замовчуванням, вони відображаються у Реєстрі червоним кольором (Рис. 1). Це означає, що користувачу слід внести черговий платіж за ліцензію.

Як опрацювати Повідомлення про внесення чергового платежу за ліцензію?

Для опрацювання Повідомлення виконайте наступні дії:

1. Оберіть Повідомлення, відповідно до якого за ліцензію вже виконано платіж.

2. У пункті головного меню Правка або у контекстному меню оберіть команду Платіж виконано. Команда доступна лише для отриманого та неопрацьованого Повідомлення (воно позначено червоним кольором), що виділено у відповідному Реєстрі (Рис. 2).



Рис. 2

3. Після виконання команди Повідомлення набуває стану Виконано та відображається у реєстрах чорним кольором. У колонці Виконано проставляється відповідна позначка (Рис. 3).



Рис. 3

Як здійснити перегляд документів за номером ліцензії?

За допомогою сервісу Ліцензійна справа легко здійснювати відбір документів щодо ліцензії за номером ліцензії. Для цього зробіть наступні кроки:

1. На панелі Фільтр у блоці Дата документа або Дата модифікації оберіть період часу для відображення документів.

2. У блоці Ліцензійна справа введіть номер ліцензії та натисніть кнопку Показати у нижній частині панелі Фільтр.

3. У таблиці Реєстру будуть відображені лише записи з документами щодо вказаної ліцензії за обраний період (Рис. 4).


Рис. 4

Детальніше за тел.:

 044-581-59-06, 0675168469