(0)
Налаштування електронних ваг у ПРРО Кашалот

Налаштування електронних ваг у ПРРО Кашалот

14 Січня 2022

Налаштування електронних ваг у ПРРО Кашалот

Для здійснення зважування вагового товару після додавання його у чек необхідно підключити електронні ваги до пристрою, на якому встановлено ПРРО Cashӓlot, та виконати необхідні налаштування.
Наразі підтримується робота з моделями ваг:
-BTA-60;
-ВН (крім прошивки 1х-хх);
-ВН-3 (торгові підлогові ваги).
Перелік доступних для роботи моделей відображається у налаштуваннях драйверу UniScalesDriver. Можливості роботи з іншими моделями будуть розширюватися у наступних оновленнях програми.

  1. Завантажте драйвер ваг. Рекомендуємо завантажувати актуальну версію драйвера з офіційних джерел постачальника UniScalesDriver за посиланням https://unipro.com.ua/files/up/uniscalesdriver.zip.Розархівуйте та збережіть завантажений файл драйверу на диску пристрою, на якому планується підключення ваг.
  2. Підключіть ваги до COM-порту пристрою, на якому встановлено ПРРО Cashӓlot. (Якщо COM-порт відсутній використайте перехідник). Налаштуйте ваги згідно з інструкцією виробника.
  3. У полі Тип конфігурації оберіть конфігурацію підключення ваг до пристрою UniPro(COM):

У вікні з'являться додаткові поля для налаштування підключення.

  1. У полі Шлях до файлу UniScalesDriver.exe оберіть каталог, у який було збережено файл драйвера для ваг.
  1. У полі Модель ваг оберіть модель ваг, що підключені до ПРРО.
  2. У полі СОМ порт оберіть назву порту, до якого підключено ваги. (Назву порту можна переглянути у Диспетчері пристроїв ОС).
  3. Для перевірки правильності введених даних натисніть на кнопку Перевірити з'єднання. Програма повідомить про успішне з'єднання або помилку.
  4. Збережіть налаштування, натиснувши Зберегти.

Якщо ваги підключено та налаштовано, при додаванні у чек вагового товару у рядку товару доступна кнопка Отримати вагу. Для зважування товару:
1. Додайте позицію товару у чек.
2. Покладіть товар на ваги та натисніть кнопку Отримати вагу.
3. Вага товару буде автоматично внесена у поле К-ть товарної позиції у чеку.

Зважування товару

  1. Скануйте штрих-код вагового товару або введіть значення артикулу, штрих-коду товару або найменування товару у рядку пошуку, що розташовано у верхній частині вікна, відкриється список відповідних товарів з довідника Номенклатура, у якому оберіть потрібну позицію.
  2. Рядок з інформацією про обраний товар з'явиться у вікні. Якщо до ПРРО підключено електронні ваги та у картці товару коректно вказано одиниці виміру ваги та встановлено ознаку Ваговий товар, у рядку товарної позиції доступна кнопка
    Отримати вагу:
  1. Покладіть товар на ваги та дочекайтеся поки на індикаторі ваг з'явиться вага товару.
  2. Натисніть кнопку Отримати вагуу рядку відповідної товарної позиції. Переконайтеся, що обрана позиція в чеку, відповідає товару, який зважується!
  3. Вага товару буде автоматично перенесена у поле К-ть.