(0)
КОРО та РК за формами попереднього зразка: чи можна використовувати?

КОРО та РК за формами попереднього зразка: чи можна використовувати?

15 Червня 2022

КОРО та РК за формами попереднього зразка: чи можна використовувати?

Форми книг обліку розрахункових операцій на РРО/на господарську одиницю, та форма розрахункової книжки, а також процедури реєстрації та ведення КОРО/РК визначені Порядком реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженим наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. № 547 (далі – Порядок № 547). Це – додатки 1, 2 та 6 Порядку № 547, відповідно.

Нагадуємо, що наказом Мінфіну від 13.12.2021 р. № 662 (далі – Наказ № 662), зокрема, внесено зміни до Наказу № 547, в частині його доповнення п. 3. За цим пунктом суб’єктам господарювання, в яких наявні КОРО, РК, форму яких визначено Порядком № 547 у редакції, що була чинною до набрання чинності Наказом № 662 (набрав чинності 01.01.2022 р.), дозволено використовувати такі КОРО, РК до скасування їх реєстрації або закінчення.

За зверненням суб’єкта господарювання, а також під час реєстрації чи перереєстрації таких КОРО, РК контролюючими органами у порядку, встановленому для перереєстрації КОРО, РК, на титульній сторінці проводяться зміни кодів КОАТУУ на відповідні коди територій згідно з п’ятим (за наявності) або четвертим рівнем Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (далі – КАТОТТГ). Тобто, вносяться зміни до даних щодо господарської одиниці на титульній/реєстраційній сторінці КОРО/РК, а саме – проводиться заміна даних КОАТУУ на КАТОТТГ.

Порядок реєстрації, перереєстрації та скасування реєстрації КОРО, РК визначені розд. ІІ та ІІІ Порядку № 547.

Отже, КОРО, РК за формами, встановленими Порядком № 547, у редакції, що була чинною до набрання чинності Наказом № 662, можуть реєструватись та використовуватись суб’єктами господарювання до скасування реєстрації таких КОРО, РК або їх закінчення.

Про це інформує Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП.